9 Cinta.....HmmMMm!!

Cinta....bgi korang pe maksud cinta dalam idup korang???...entry malam nie ak..sebab dah rmai sangat ak tengok cite pasal kermerdakaan...bukan ak xhargai kermerdekaan negare kite..y ke-53.
ak hargai sngat perjuangan org2 dulu..tapi ntah npe ntah kepale ak gile cite cinta lak...(mungkin ak single kot).haha!..tu y gile nak cite pasal benda nie..byk gak la ak bace kat blog2 member ak..tentang cinta so malam nie ak terpikir nak wat entry nie.de sesetengah orang cinta tu penting dalam idup???..bgi ak cinta nie asam gram dlm kehidupan sebab dia bagai kan mutiara y ceria kan idup kite selain ibu bape kte...btl ke?..ntah la..hemtam je la labu...cinta penting jugak la tuk teman idup bile time sunyi dan tuk luah kan mslah selain dari ibu dan bape kite...tapi bagi ak kadang2 tu dah serik sebab cinta!!??..hmm.....susah cikit xtahu la npe..mungkin di sebab kan kenangan idup ak dulu kot...tapi xpe kehidupan mesti di terus kan..xtanpe cinta ak boleh idup pe..xmati pun..cume kadang2 tu ak akui jugak la bsan cikit..tapi xpe sebab klu kehidupan kite bz insyallah komfom korang xkan pikir sal2 benda nie..lgi pn bgi ak msih mude sngat so x lari gunung di kejar...btl x??..cehh!!.ckp besar nmpk!.xkawen bru thu..huhu..ak berserah kalau de rezeki isyallah..tu la jodoh ak..so wat pe nak terkejar..wat cool sudah...insyallah..de la 1hari nanti..ak pn xde la jenis mmilih sgt sebab ak sdar dri ak nie cam ne...

so bgi korang la kan...cinta tu penting ke???..dengan usia sekarang..

2 Jangan Jadi Orang Yang Banggang....!!!!

Tu la...kalau ckap bodo kang marah...nak ckap ko ni pandai pun x leh gak...sebab ak xpaham ko nie jenis orang yang camne...fisrt time la ak jumpe orang cam ko nie...xknal bulan pose..jahat ko bukan main melampau lgi...ak kenal ko sape..ak thu cume mlas je..sebab ak tengok ko ni macam budak2 y BODO+BANGGANG...sebab pe ak ckap mcm tu ko pikir la sdiri k..sebab ko dah besar...ak tngok ko nie cam orang xde keje pn de...ko xde life ke...???.ak rse la kan..ko nye dosa lgi bnyak kot setelah pe y ko wat sume nie...jangan pikir orang k..ko tngok diri ko dlu sblum nak ckap kt orang...lgi 1 plik gak ak tngok ko ni..sibuk psal hal ak asl!!!???!!.cam budak bodo la ak tngok ko nie...nth la..!

2 Kenangan di genting....

entry ak malam ni tentang dak2 umah ak...sebenar nye dah lame ak nak masuk kan pic ni...tapi tak kesempatan....so malam ni tengah2 bz wat assgment lak tu...ak masuk kan gak lah..tahu kat dak2 umah ak mampus ak!!!.sebab ak xtahu la dia orang bagi ke tak ak masuk kan pic dia orang ni...al-maklum la...dak2 ensem kan..huhu!!!.tapi ak wat sume ni untuk kenangan di genting..tu je..x lebih pun..dan sebagai kenangan dalam blog ak ni..k lah...tak nak cakap banyak...jom kite tengok pic ak dengan dak2 umah ak...y sempat ak abik time kat genting ari tu..




dak2 umah ak....


wat2 cam xpenah tgok daun la plak!



kenal tangan knal lah tuan nye..??

pic terakhir sebelum turun dari genting..



nie je pic y ak sempat dawnload...kalau bleh rajin2 kan lah komen pic kat atas ni....tq.

2 Entah nape aku 2 3 hari ni.....

Hahahaha..............tibe2 je..xthu la npe 2 3hari ni ak selalu layan lagu Afgan ni..plik pun de..selalu nye layan lagu2 jenis jiwa happening...tapi kali ni msuk jiwe jiwang lak...pelik tu...xpe hnye ak sorang je yang tahu kenape tibe2 ak layan lgu ni...bnyak maksud dia n ak suke layan lagu ni sebab lagu yang tenang sangat dengan jiwa ak sekarang ni....dah..xnak banyak m,bebel...kite layan je lgu ni k...ZzzzaaaaaSssss..!!!!!!

video



8 Ben...Shisha...!!

entry ak malam ni tentang shisha..ak yakin mesti ramai antare korang y penah layan shisha kan...cume y membeza kan perase y korang abik je...kebetulan malam ni..lepas je ak balek dari umah fmaly ak member ak ajak kua teman kan dia g kedai member dia...ak tanya dia kat mane dia ckap xjauh sngat sunway..mule2 malas gak nak pegi..tapi di sebab kan duk umah xde wat pe dan xbz sngat ak xpikir pnjang terus sound...jom!!!.no hal...siap2 sume terus kua umah kte orang pun on the way ke sunway...sampai2 je ak pn duduk la gan member ak ni..tup2...kawan bek ak ni dia keje gan oner shisha..so kebetulan la plak ak dah lame gak la xlyan shisha...mule2 tu sgan gak la kan...nak bebual gan oner shisha ni...tapi makin lme ak lepak ak tngok ok...xsombong..dia pun sound kat member ak ni fisrt time datang ke member ko ni...member ak cakap..a ah...fisrt time...gan pantas nye dia sound kalau nk shisha wat la..no hal..nak rase...mule2 ak segan gak sebab baru kenal kan..tapi member ak sound dia ni ok..so ak pn xpikir pnjang terus sound kat member ak wat je la..tup2!!.siap member ak wat kan..memang ak xnafi kan la...layan gak la shisha dia..smpai ak tngok bola tadi pn xsedar perise dia dah abis...ak nak ucap kan trme kasih la pada ben shisha sebab payung ak shisha malam ni....ak doakan kan somoge perniagaan dia terus maju dan dpat pe y dia ingin kan selame ni dalam perniagaan dia....






0 Lagu Raye....

Entry ak pgi ni tentang lagu raye...tibe terase nak dengar lagu raye...dengan pantas nye ak terus ke youtube buka lagu raye...first lagu raye ak terdengar lagu M.nasir....orang lame dalam industri muzik kot...sebut je nme M.nasir dalam malaysia ni sume kenal gan lagu balada dia...tapi pgi ni ak bukan nak cite pasal lagu balada...cume ak nak cite tentang lagu raye yang dia telah wat....bes gile lagu ni..layan siot....ak arap korang leh layan ak ni......zZaaasSss!!!
video

0 Bulan puasa....

Alhamdullilah.......wt mse ni pose ak ok lg..msih dalam keadaan stabil..huhu....cm org sakit la plak...
mggu ni gan mggu dpan sibuk sngat...tapi aram jadah..keje tak jalan lg...pe pun tak siap..ni lah kehidupan ak time ujung sem...time2 camni la lctrer nk bgi kje...aduhhh.......kusut ak...kene lak time bulan pose..mmang tak jalan la keje tu jwap nye..pikir raye je skang ni...thun ni tak tahu la camne balek raye sebab sepupu bnyak yg dah kawen so agak sunyi gak la..tak cam tahun lapas meriah gile sume turun time cut raye...sebenar nye ak tak tahu nk tlis pe kt blog ak ari ni..di sebab kan dah lame tak update so saje ak nak bebel pgi2 bute ni....tngah kering idea...emm smpai sini saje la ak bebel...k lah...:)

2 DUIT....duit......and duit....

Betul la kate orang duit ni penting dalam dunia ni..xtanpe duit idup mmang susah dan duit jugak la boleh membuat kan idup kite merane kerana duit....tibe2 je ak terpikir tentang duit...kerana duit jugak la manusia boleh lupe diri..dan kerana duit jugak la manusia boleh menjadi sombong dan lupe pada asal usul nye...blog pgi ni ak nak cite kan tntang khidupan di dunia jika manusia tiada duit..memang duit pnting untuk khdupan harian kite sebab duit bermakne di dalam dunia tetapi tidak bermakne di akhirat..terus terang ak ckap tnpe duit orang akan pndang hina n bodo pade kite..tetapi kalau b,duit orang yang bodo pn boleh jadi pandai dan orang y dipandang hina jugak la akan di sanjung tnggi bile kite berduit....pndek kate dunia penuh dengan duit kalau kite nak wat pe2 skli pn..

Nak mncari duit bukan nye mudah sebab ak sdri pnh mrese bertape pedih nye nak mencari duit walaupun sesen..ak pnh berkerja di suatu tmpat sebagai part time ari permulaan ak msuk keje dah mule rase skit ati ak nak mrah gram sumpah seranah sume de..kite ni mnusia de ati dan prsaan ko tu plak MELAYU!!.so jangan di sebab kan pangkat ko y tinggi ko boleh buat orang tu mcm xde prsaan lgsung bile ko buat dia cm2..ak cube tahan kan dri ak tuk berkerja di tmpt tu tp akhir nye ak mgalah di sebab kan sikap dia y terlalu tertekan n kdang2 boleh wat ak mrah tahap sial pde hambe allah ni..xtahu la knpe...sbnrnye dh lame ak nak ckp bnd ni tapi xk,sampaiyan..so mlm ni bru ak nk b,crite tntang orang ni...ak arap sgt spe2 y pgi tmpt kje part time knl dlu dia cmne...srius ak ckp mmang ak skit ati smpai skrang tpi nk wt cmne.....btl kate orang..y bodo kalau de duit scare outomatik dia leh jad pndai..btul x??...dan krana pangkat jugak la manusia tdung dan tkut di sebab kan pngkat..kalau ak la kje tmpt gaji y tggi tp ari2 kne tiow n skit ati bile dtang kje..bek xpyh!!..sebab kite kje ni kalau boleh nak jugak hapy smpai bile nak srius xtentu arah ni..br lah gaji cikit tapi bila dtang je kje mod kte hapy n senag bile kte b,kerja dngan sseoarng tu....

0 Sifat Manusia......

Aduhh....npe la malas sangat aku ni..ya allah...wat keje tadi pun separuh jalan je..tak tahu la nape..dah teruk sangat ni..pe la nak jadi ni aris oi....sampai bile la ko nak jad camni...mane xnye ujan lak tu memang sejuk gile la...ak tngok dak2 umah pun snyap je..ak ingat dia orang kua umah ke pe ke..rupe nye sume dah mam!!!.(tido)..laa.....mati2.. ak ingat dia orng kua umah tadi sebab snyap sngat sllu nye bising tak kire ari..di sebab kan dak2 umah ak tido awal malam ni dngan kedaan umah snyi gile..terpakse la ak tngguh kan keje ak tu..nmpak nye sok jugak la baru siap keje tu..teruk2...aduhh.....g pun tngah sakit kpale sebab kt bazar tadi ujan lebat nak tak nak ak kene g jugak bzar sebb nk bli mkan tuk bka pose tadi...alhmdullilh la pose ari ni..wat mse ni sume nye ok lgi..mcm mne gan korang ok tak pose....????

2 Dia buat Hell.!!.hahaha!!!

Sory la....sebab dah lame ak tak update blog ak ni di sebab kan laptop ak buat hal....tak tahu la nape mungkin virus dari ak dwnload mp3 kot..dia terus jadi gile..jadi nak marah pun de nasib bek la bulan pose kalau tak....tapi makan maki hamun jugak la 2 3hari ni..huhuhu......ak berterime kasih la pada budak clas ak sebab dia sanggup tolong tngok kan n betul kan laptop ak tadi...murah rezeki hambe allah srang ni...ak ucap kan terime kasih banyak2 la kat dia sebab snggp luangkan mase tuk tngok laptop ak tadi..nak tak nak dia cakp kne format jugak sebab dah teruk...mintak lepas ni jangan la dia wat hal lgi..tak larat dah ak nak format laptop ni...letih siot..skang ni dah ok sebab baru masuk kan AVG plak...emm.....sampai kat cni dulu lah...ak dah ngtok..nak kene bangun sahur lgi n sok lak de clas....k la...caw dlu..

0 Berbuka Dengan......

Alhamdullilah........semalam dapat jugak ak b,bka dengan fmly dan kawan serumah ak semalam..memang meriah gile...di tambah plak gan keletihan..ak anak sulung memang banyak jgak la ak kene buat n handle semalam..dah macam perampuan pun de sebab kne trun dapur siot tolong mak ak..bukan tak ade adek perempuan cume orang kate nak tambah kan hapy lagi dalam rumah..kalau macam orang2 besar turun padang tapi ak semalam turun dapur..huhuhu......kene lak bulan puasa..bulan yang mulia la kate kan..memang best sebab dah lame tak duk sedapur dengan mak ak..so bise la orang mude..time2 camni la kite nak curi peluang nak bodek mak la kate kan..huhu....tapi ak tak de la nak bodek pe pun saje nak manje dengan mak la kate kan so kene la rapat kan....betul tak kalau ak cakap anak laki akan rapat dengan mak...dan anak perepuan akan rapat dengan bapak...??????...

Masakan semalam memang menarik jugak sprt ayam golek,kuih-muih...macam2 lgi la...sampai tak larat nak makan tapi yang paling penting...biar letih tapi bebaloi jugak la sebab puas kalau kite masak orang makan makanan kite sampai abis sape xpuas ati kan......
Ak nak ucapkan terime kasih la pada member ak yang sanggup datang makan dengan fmly ak kt umah....terime kasih banyak2 la ak ucap kan..semoge di murahkan rezeki....k lh..ak tak membebel nanti len lak jadi nye...cume ak nak pesan jangan lupe komen ye ape yang ak tany tadi k...:)...

0 Hari pertame sahur......

Fuhh....pikir punye pikir mlm tadi nak sahur makan pe ek???...last2 baru ak terpikir sahur kt kmpung baru...hari pertame ak sahur leh tahan gak la ramai gile org!!..ak bajet tak ramai nasib baik ak datang awal tdi..yla ari p,tame la kate kan sangkaan ak salah sebab kmpung baru top dengan makanan dan kuih-muih kot..tu baru sahur..belum tengok time nak buka puasa lgi sure ramai gile!..baru ak t,ingat kmpung baru ni top dengan bubur lambuk so!!.bersiap sedia la sape2 yang t,igin sangat dengan bubur lambuk ni lah mase nye untuk kite merase bubur lambuk kmpung baru..!!!..

Makanan yang ak sahur pagi ni Nasi paprik campur+Telur dada=Air fresh oren...fuhh!!!..senak gak la perut ak pg ni...tghri tak tahu la plak cmne kan...huhuhu.......cam de niat je....jangan....tak bek...puasa tetap puasa dah lah ari pertame...jangan nak wat hal...bka puasa ari ni insyallh ak punye niat nak bka puasa dengan fmaly..ari pertame kot...lgi pn bka puasa dengan fmly meriah sikit kene lak masakan mak kan....emm.......ak nak mgambil kesempatan kat sini nak mgucap kan...Selamat Berpuasa kpda sume member2 blog working...ak arap tak terlambat lgi la untuk ak mgucap kan selamat berpuasa kpda sume member2 blog working ak kt sini..

Thnks kpde sesiapa yg sudi luangkan mse untuk m.bace blog ak pgi ni....:)

2 RAMANDHAN AL-MUBARAK......

Huhuhu........pejam celik pejam celik dah sampai bulan puasa untuk tahun ni...so bagi umat islam jangan lupe puasa..ak jugak pesan pada diri sendiri kalau boleh jangan la tinggal puasa...bahaye siot...bile dah tinggal nanti sure nak lagi...haha...eh!!!macam de pgalaman je.....insyallah kalau kua anak bulan mungkin umat islam akan mule berpuasa pada hari Rabu 11/8/2010 iaitu bersamaan 1 Ramandhan ni...so same2 la kite mengerjakan amal ibadah pada bulan puasa ni....dan aku jugak nak mengambil kesempatan kat sini aku nak mintak maaf dari ujung rambut sampai ujung kaki pada semua kenalan ak dan juge pada fmaly ak...dan halal kan makan minum aku...emmmm.........tadi time dinner dengan member aku bukan main lgi mcm2 idea datang nak tulis kat blog malam ni...tup2 dah duduk depan laptop jadi stuck la plak tak boleh nak pikir langsung...jad JEM!!!!..aduhhh.....pe hal ni...xpe lah sampai sini dulu untuk malam ni..sebab dah tak leh nak pikir lgi....

thnks siape2 yang sudi bace blog aku malam ni...ak hargai mase korang sume...:)

2 Kehidupan Ku Sdah T,balek..

Hmmmm......nt la..npe ssh sgt ak nk tdo mlm ni..mcm de bnd xkne je..nk kate lapa bru je mkn kul3 pg td..xthu la asl mlm ni ak xleh nk tdo..mgkin byk mslh y blum ak slsai kn kt klej tu kot...tu y wt ak jad kusut skg ni..emm mggu dpn dh nk pose klu mcm ni la ak tdo..alamat nye xbgun sahur la ak..aduhh.....xphm tol la...tghri tdo smp ke ptg...ps2 mlm mle la xleh nk tdo..dh mcm pak gad dh ak tgk..dr td g ak duk pkse mte ak tdo tp xbleh..mkin ak wt,...mkin dia lwan blek..kjp tdo..kjp2 sdar....aduhhh!!!.ni bleh m,dtgkan mrh ni..truk tol la...

HHHmmmmMMM.....!!!..xpe la smntre sdar ni kn bek ak bka blog n mnaip mcm org xtentu arah skg ni..sory la geng klu korg bce blog ak ni kdg2 merapu..ak sdri xth pe ak tlis kdg2..nk t,glak pn de..huhuhu!!.tp nk wt cmne sbb ak nye rjin nk mnaip ni plik ckt..dia dtg secare tbe2..xikt arah angin langsung..pkai lggar je..rse nk mnaip trus bka blog....emmm.....k lh smp kt cni dlu ak m,bebel..sok pg de cls kul 8.30-4 ptg...xth la cmne sok...plg kuat pn t,tdo dlm clas kn..hihihi!!..nite....

0 Blog gile!!??..

Gile.....!agk ssh gk la nk seting blog ni...dh lme xbka...g pn ak bru bljr..wt sdr je la.tu y color dlm blog ak cm biol ckt..bru nk tgk seting2 ni bljr sdri lak tu..so klu de y korg xpuas ati or cdangn bg thu ak..mgkn cdgn korg blh bg blog ak mnrik lg ke..sory la klu korg tgk blog ak skg ni tgh bruk gle..huhu!..

komen korg mungkn blh m,bntu ak...hrap korg komen....!?

0 blog......??

Best klu kte th ttg blogspot ni....tp dia leh jad cilake klu de org y xske or dengki gn kte skg ni....klu ikt kn ati ak nk maki hamun mcm2...tp pikir blek xde gne beb..bek ak wt xth je...bb mls nk lyan sgt pikiran cm bdak2 tadika pn de ak tgk sorang ni...g mam la!!!.de ak ksah ttg ko...byk lg kje ak leh wt la..xmnt ak nk dgr cte psl ko...y ak nk th skg ni...ble ko nk mmpus!!!!tu je..y len ak xnk th...!.mgkn dia dh mati kot kne pijak gn lori sampah!..emm k lh...klu nk luah btl2 ak rse 3hari pn xabs g...thnks spe y dtg mlawat blog ak...
Related Posts with Thumbnails