1 Blog kering...haha!!

haaaaa....................kusut aku la..dah lame gile aku tak update blog ni....tak tahu nak update pe dah..kering gile idea aku..kering macam kat padang pasir...tak de ape2 langsung.....sekian..:)

0 sakit tekak.....

salam.....baru nak mule kan idup baru..dah wat hal 2 3 hari ni...tak de mod pun de...aduhh....tak tahu nape mungkin efek demam...nak tido pun payah...sakit tekak yang teramat melampau sampai rase nak marah orang pun de tapi tak leh kang tak pasal2 jadi len lak...hmmm..........:(

2 sem baru..

salam...lame jugak aku tak update blog ni...ok..kali ni aku nak cite tentang sem baru aku..klu ikut kan dah ari isnin sekarang ni..dan esok stat la sem baru aku bagi sem pendek...esok clas kul8.30...yang nak marah nye sekarang ni nape mate aku tak nak tutup lgi..nak marah pun ade gak kadang2..

sem baru ni banyak special cikit bagi aku sebab aku dah berjanji dengan lecturer..so tengok je la..aku akan tunai kan sedaye upaye aku..insyallah...aku akan cube tunai kan permintaan dia sem lepas tu..pasal ape..biar la rahsia...segan aku nak cakap kat dalam blog ni...

jadual sem ni plak padat nak mampus!!..susah nak cari duit tepi ni...keje ade..tapi tu la..aku takut nanti kang tak terbahagi mase lak...so wat mase ni aku hold dulu demi kepentingan stady aku dan fmaly aku jugak..insyallah klu de rezeki aku nak jugak cari duit lebih ni...bise la name pun stady kan...

tapi yang nak marah sekarang ni nape mate aku tak nak tutup g ni!!..nak kate tak tukar minyak hitam baru bulan lepas aku tukar...!!!.hmm...

k lah..zassS!!..

6 time to skinchan..

hehe...hari tu AfiqBukhari.com ade wat entry tentang kedai ikan bakar kat skinchan...so aku bace la..tengok tempat nye memang cantik..tapi ikan bakar yang orang duk cakap sedap2 tu still aku tak try lgi...kebetulan minggu ni aku balek umah...ntah macam mane ntah aku terpetik nak pegi makan kat skinchan ni..alang2 kan..

so sampai la tempat yang aku nak pegi tu skinchan(ikan bakar)..memang dekat sangat la dengan area umah aku..dalam 10minit dah sampai sebab dia baru buka kat area umah aku...tu yang cepat..huhu...macam bise la order ape yang patut dulu..mule2 binggung gak la sebab tak bape nak paham care servis dia..

ok!bagi aku tempat dia layan..memang best!.dengan sos khas dia...dari segi harge memang murah...maksud aku tak de la mahal sangat...bise2 je..berbaloi la dengan saiz ikan yang aku abik tu..


sempat lgi tu..huhu...


memang layan r..


ulam hismin raje..


air kelape dengan laici je..


sup kosong..btul2 kmpung...


ikan pe nth..pkai mkan je..


ikan pari kot..nth la..huhu..


sume rm74++..boleh la..


so...aku rekemen la...sape2 nak pegi jangan lupe ajak aku k???
hihi....

6 kehidupan aku..

salam...kepada blogger sume..di harap sume nye sihat?..sebenar nye aku tak tahu nak update ape..dah bape ari dah aku pikir masih tak dapat jalan kuar..gelap sangat tak tahu la ape yang aku pikir kan sekarang ni..binggung pun de gak kadang2 tu..tapi tak jumpe ape yang tengah aku pikir kan sekarang ni...

aku cume nak gtau dah bape hari kehidupan aku kembali ke tabiat lame balek..aduh..mintak2 masuk sem baru ni jangan wat hal suda...sebab aku dah berjanji dengan seorang lecturer ni..dan insyallah memang niat aku nak tunai kan setelah ape yang aku dah jnji kan...

k..balek pada tajuk asal semalam tido kul5 pagi...memang dah lena tak sedar ape langsung..tup2..aku terjage sebab dak bilik aku ni g keje..aku tak salah kan dia pun sebab dia tak kaco aku..cume time dia tengah siap2 aku dengar keluar masuk bilik..mule2 aku malas la nak layan..terus kan tuk tido....tapi.........hmmm......hampeh!!sampai ke kul7 pagi aku tak leh nak tido g..

malas nak pikir aku pun bangun la tengok tv..pukul11 lebih mate dah mule layu balek..harapan aku ..boleh klim balek tido ni...last2!!..hampeh kuasa 6!!...sebab nye member aku halo suruh turun wangse maju..dengan cargas nye!! aku turun..lepak makan n minum bukan main lame lgi..sampai kul3 tengahari..n balek semula ke pangkal jalan(umah)..sampai la umah dalam kul4 lebih..time tu mate aku dah betul2 klaimax!!..ngatuk gile bai...tepat kul5 lebih baru aku tido

paham2 je la...tido petang..bile sedar kul8 lebih gak la..dah mereng dengan lapa nye..tapi ape2 pun buka fb jap..takut de ape2 member mesaj ke....tup3..kul11 lebih perut aku dah mule layan lagu RnB..aku pun siap2 la g makan..kua sorang dengan tak de arah tuju nye..makan la kat mcd..duk situ sorang..rase tenang la plak..tepat kul2.30 aku balek..dengan bosan nye tak tahu nak g mane...tengok tv jap....n...sekarang total lose!!!..sebab dah tak tahu nak g mane..duk umah je la jawab nye...ni pun tak ngatok g..ape hal mate aku ni???..tak tukar minyak itam pe!!haha!

sekian..:)

9 X-klusif kes Cut Tari...

Kehidupan Cut tari kini sudah tidak seindah dulu.jika dulu,rezeki jelitawan yang name sebenarnye Cut Tari Aminah Anasya begitu murah menerusi pembabitan kes nye selaku aktres,pengacara televisyen dan model

kejayaan dalam hidupnye dicapai sejak dia masih di bangku sekolah lagi apabila muncul johan dalam tilawah al-quran.tetapi selepas kes video lucah nye dengan penyanyi peterpen,Nazri el irham atau Ariel terbongkar,nasib selebriti berdarah aceh itu merudum dan terumbang ambing dan beberape syarikat yang menggunakan dia dalam iklan mereka tidak berminat lagi menggunakan cut tari.ada juga syarikat yang mengambil langkah menarik kontrek beliau

peguam Cut Tari,Hotman Paris juga berpendapat kes itu mungkin digugurkan walaupun secara logik dan berdasarkan pengakaun selebriti itu sendiri bahawa wanita yang berada dalam video itu adalah dia."Cut berkemungkinan bebas dari tuduhan yang dihadapinye''kata peguam itu..





Cut boleh didakwa atas tuduhan berzina jika suaminye membuat laporan mengenai kes itu..tapi sampai sekarang tiada tande2 suami nye (johannes) berbuat demikan..


pendapat korang macam mane..???

8 Kenangan sekolah 2001-2005...

Hapy gile beb!!.haha..mane tak nye dari hari jumaat lgi aku baru dapat add member2 lame aku time sekolah dulu...bukan main susah lgi aku cari baru hari ni jumpe kebetulan orang yang aku add tu budak clas lame aku jugak iaitu En.Iemran..(skema gile ayt)..dalam mase yang same jugak aku terjumpe cikgu lame aku iaitu En.Mahadi Saran...

Mule2 tak sangke la dan aku ni jenis malas nak pegi terjah wall orang ni nanti orang cakap aku bz body lak kan..tapi ntah macam mane ntah tangan aku ni gatal2 tibe2 nak datang tengok la cikgu lame aku dulu kan...terjumpe la member lame aku...kebetulan plak dia pegi tag pic sekolah menengah dulu dari 2001-2005....punye la terkejut aku tengok macam tak caye pun ade...nak tergelak pun ade yela zaman sekolah kan...-nmpak comel la plak..perasan lak ko aris hihi-..

Peehh!!!..teringat aku zaman sekolah dulu tak sangke aku ade lagi pic time sekolah dulu..jadi gile jap aku depan laptop sebab gelak sorang2 tengok member2 time sekolah dulu...ade yang dah kawen..siap ade anak lagi...ade yang dah keje...dan ade yang masih stady lagi...hmmmmm.......!!..ko plak camne aris...(ntah laaaa.........labu...hihi..)..ape2 pun aku doakan member2 aku berjaye dalam idup bagi yang stdy tu...yang kawen plak aku doakan semoge bahagia,panjang umur dan di murah kan rezeki sampai ke anak cucu.....amin..:)


time ni aku fom2...kalau korang rajin try la cari mane tuan blog..
aku sediri tak cam mane aku..hahaha!


ni aku tak ingat fom bape..tu aku cakap memang kenagan la..
sebab pic ni lame gile kot..aku sediri tak ingat..
hihihi.....

pic ni bagi aku banyak kenangan sebab time ni clas aku
sume laki memang kene asing kan...paham2 la ye bile sume laki??
sure nakal gile..peh!!..macam2 aku teringat tengok pic ni weh...!!??


ape2 pun aku nak ucapkan terime kasih la sebab accp aku dalam facebook..ade yang ingat lagi aku..
ade jugak yang tak ingat langsung or buat2 tak ingat..tak ape yang tu aku tak kisah..name pun kenangan kan so mesti la benda yang dah lame dalam idup ni aku paham ape2 pun...thnks sume..:)

4 Nuffnang lagi...aduhh..


assalammuilaikum.....emm pada member2 blogspot..aku nak tanye la..(ceh sopan gile.slalu weh2 je)..
mungkin di sebab kan kene ujan malam ni n rase letih je badan tu yang jadi lembik jap..macam tak de kene mengena pn de.hihi....haa...hentam je la...

hari ni memang letih gile sebab banyak sangat member yang murah ati dan berbesar ati ajak aku datang umah dia sebab wat open house..dari minggu lepas lagi makan free je..sampai tak ingat nak balek umah coz bz dengan member2..

jap2!!.aku nak cite ape sebenar nye ni..gile ape nak membebel sorang2!!?...sebenar nye benda ni dah lame aku nak tanye terutame pada member2 blog ni..tapi segan..betul gak kadang2 orang tue2 cakap malu bertanye sesat cari jalan pulang...so dengan bangge nye aku nak tanye la korang cikit ni..MACAM MANE KITE NAK TENGOK GRAF NUFFNANG NI???.betul2 tanye ni..bukan main lgi tulisan ko aris..sebab dari mule2 aku register memang tak paham langsung macam mane nak tengok..yang aku tahu tengok duit je..so kalau boleh aku tak nak la jadi camtu biar sume aku tahu dan bile orang tanye je aku boleh jawab dan paham function dia..


muke kusut mintak tolong....hihi


banyak kali jugak la aku buka dan cube untuk paham tapi masih tak paham2 jugak...so aku nak mintak tolong sangat2 pada sape2 yang paham dan care nak bace dia camne mane??...aku mintak sangat la jase baik korang..mintak tolong ye..thnks...:)

*maaf la sebab sebelum ni pn entry nuff gak kan..*
Related Posts with Thumbnails